Idédebatt och analys som förnyar arbetarrörelsens frihets- och jämlikhetssträvan

Bokrecension: När livet är fullkomligt - Pim Karlström

”När livet är fullkomligt” bjuder på en välskriven, rå och binär berättelse i motljus där karaktärerna är lika ofria som oskiljaktiga. Silvia Avallone illustrerar inledningsvis Adeles förlossning som i samma ögonblick är ett avsked. Adele är ingenting mer än 17 år och mor men det är också precis allt hon är. Trots det är hon ett skal, en produkt och pressas till adoption i ett försök att bryta cirkeln. Adele har inget val; vilket hon än väljer.

I närheten finns Dora som ser gravidmagen som det upphöjda, statusen, lyckan – och det enda hon inte kan köpa för pengar. Dora vars tillvaro präglas av överflöd är tom men full av en ful barnlängtan. Dessa kvinnors världar sammanvävs på de mest självklara sätt, detaljrikt som litteratur och dramatiskt som film, men de känner varken till eller med varandra.

Frågan om vad som är ditt och vad som tillfallit dig aktualiseras samt frågan om ägande och möjligheten att välja fritt. Det är på ett sätt en fiktion om kamp och på alla andra sätt en realistisk berättelse där stridsrustningen är en avbruten klack, cerisrosa örhängen av plast, en benprotes och sterilitet…

Hela texten finns att läsa i tidningen. Teckna en årsprenumeration för endast 199kr här och få hem tidningen!

 

Pim Karlström, medlem i Rebella unga S-kvinnor