Idédebatt som låter arbetarrörelsen och vänstern blicka framåt.

Kontakt

Besöksadress: Olof Palmes gata 9

Postadress: c/o ABF, Box 522
101 30 Stockholm

+46 706-501209

info@tstiden.se

Tankesmedjan Tiden

Vi är…

Daniel Färm

Chef

+46 706-501209

daniel.farm@tstiden.se

Daniel Färm är chef för Tankesmedjan Tiden, och har det övergripande ansvaret för hela verksamheten. Daniel har bred erfarenhet inom en mängd olika politikområden: skola, arbetsmarknad, migration & integration, internationell politik, pensionsfrågor, kultur & identitet, digitalisering, försvars- och säkerhetspolitik, m m. Hans specialområden är idépolitik, partiernas positionering, samt politisk strategi och kommunikation.

Daniel har tidigare arbetat inom regeringskansliet, i riksdagen och för ett par socialdemokratiska partiledningar. Han har även arbetat flera år inom och för fackföreningsrörelsen – både LO-, TCO- och Sacosfärerna. Som kommunikationschef på Hotell- och restaurangfacket tog han fram Schysta villkormärkningen på arbetsplatser med kollektivavtal, och lanserade begreppet schysta villkor i debatten om svensk arbetsmarknad. Daniel har suttit i S-studenters styrelse och är idag vice ordförande för Socialdemokraterna i Vallentuna. Han har även varit ombud till ett par socialdemokratiska partikongresser, samt fristående S-debattör. De senaste åren har Daniel arbetat i sitt eget bolag med strategisk kommunikationsrådgivning till framför allt fackliga och andra idéburna och medlemsstyrda organisationer.

Daniel växte upp i Kungsängen utanför Stockholm, och har bott och studerat i Växjö, Santiago (Chile) och Hartford, Connecticut (USA). Idag bor han i Vallentuna utanför Stockholm med sin familj. Daniel har en magisterexamen i politologi. Han har även undervisat i internationella relationer på Linnéuniversitetet.

Daniel kan kontaktas för kommentarer i dagsaktuella och andra politiska frågor samt för frågor om samarbeten med Tankesmedjan Tiden.

Jesper Bengtsson

Chefredaktör

+46 8-449 37 31

jesper.bengtsson@tstiden.se

Jesper är chefredaktör för tidningen Tiden. Hans specialområden är Internationell politik, EU och biståndsfrågor. Han var huvudsekreterare för Socialdemokraternas valanalys efter valet 2014 och är ofta anlitad som kommentator i frågor om socialdemokratins och vänsterns framtid.

Jesper har under 20 år arbetat som journalist och författare, och har bland annat gett ut flera böcker om Burma. Under 00-talet var han ledarskribent på Aftonbladet och han har varit chefredaktör för tidningar som OmVärlden, Tvärdrag och Sekotidningen samt förlagschef för bokförlaget Atlas. Bland hans böcker märks även 426 dagar i Iran samt Det måttfulla upproret, om socialdemokratins förnyelseförsök under 1980- och 1990-talen samt

Under åren 2008-2012 var han ordförande för organisationen Reportrar utan gränser.

Jesper anlitas som föreläsare och moderator. Jesper är uppväxt i Lidköping och har bott i Göteborg (där han tog en examen i statskunskap vid Göteborgs universitet), Växjö och Stockholm. Idag är han bosatt i Eskilstuna

Elin Ylvasdotter

Kommunikationsansvarig

elin.ylvasdotter@tstiden.se

Elin Ylvasdotter är kommunikationsansvarig på Tankesmedjan Tiden. Hon ansvar bland annat för tankesmedjans opinionsbildning, omvärldsbevakning och närvaro i press och sociala medier. Elin skriver också politiska analyser, föreläser och deltar gärna i paneler.  Hon brinner särskilt för frågor som rör jämställdhet, utbildning, välfärd och börjar få ett ökat intresse för klimatfrågor. En fråga som ligger särskilt varmt om hjärtat är psykisk ohälsa.
Elin har en lång erfarenhet av politisk arbete. Hon kommer senast från sitt uppdrag som förbundsordförande för Socialdemokratiska studentförbundet då hon också var adjungerad i Socialdemokraternas verkställande utskott och partistyrelse. Elin har också arbetat som politisk sekreterare för Socialdemokraterna i Uppsala där hon också hade huvudansvar över valrörelsen.
Hon bor med sin familj på Södermalm i Stockholm och har en kandidatexamen i statskunskap från Uppsala universitet.

 

Torsten Kjellgren
Utredare

+46 8-449 37 35

torsten.kjellgren@tstiden.se

Torsten är utredare och projektledare på Tankesmedjan. Han utför utredningsarbete inom olika fält såsom arbetsmarknad, migration och svensk partipolitik. Bland Torstens specialområden återfinns internationell politik och demokratisering. Vid sidan om utredningsarbetet är Torsten grundare och ordförande för den ideella organisationen IT For Children, med verksamhet i Ghana.

Innan sin anställning på Tiden har Torsten arbetat som utredare på frilansbasis för olika uppdragsgivare inom arbetarrörelsen. Han har tidigare också arbetat som forskningsassistent åt Joakim Palme på Uppsala universitets statsvetenskapliga institution, samt praktiserat på Sveriges delegation vid Unesco i Paris.

Torsten är uppvuxen i Stockholm, och har under perioder via studier och arbete varit bosatt i utlandet; däribland Frankrike och Ghana. Torsten innehar en Masterexamen i Statskunskap från Uppsala universitet.