Idédebatt och analys som förnyar arbetarrörelsens frihets- och jämlikhetssträvan

Kontakt

Besöksadress

Olof Palmes gata 9
Postadress: c/o ABF, Box 522
101 30 Stockholm
+46 706-501209

info@tstiden.se

Fakturaadress

Tankesmedjan
Fack 55801567
R855
106 37 Stockholm

Tankesmedjan Tiden

Vi är…

Daniel Färm

Chef

+46 706-501209

daniel.farm@tstiden.se

Daniel Färm är chef för Tankesmedjan Tiden, och har det övergripande ansvaret för hela verksamheten. Daniel har bred erfarenhet inom en mängd olika politikområden: skola, arbetsmarknad, migration & integration, internationell politik, pensionsfrågor, kultur & identitet, digitalisering, försvars- och säkerhetspolitik, m m. Hans specialområden är idépolitik, partiernas positionering, samt politisk strategi och kommunikation.

Daniel har tidigare arbetat inom regeringskansliet, i riksdagen och för ett par socialdemokratiska partiledningar. Han har även arbetat flera år inom och för fackföreningsrörelsen – både LO-, TCO- och Sacosfärerna. Som kommunikationschef på Hotell- och restaurangfacket tog han fram Schysta villkormärkningen på arbetsplatser med kollektivavtal, och lanserade begreppet schysta villkor i debatten om svensk arbetsmarknad. Daniel har suttit i S-studenters styrelse och är idag vice ordförande för Socialdemokraterna i Vallentuna. Han har även varit ombud till ett par socialdemokratiska partikongresser, samt fristående S-debattör. De senaste åren har Daniel arbetat i sitt eget bolag med strategisk kommunikationsrådgivning till framför allt fackliga och andra idéburna och medlemsstyrda organisationer.

Daniel växte upp i Kungsängen utanför Stockholm, och har bott och studerat i Växjö, Santiago (Chile) och Hartford, Connecticut (USA). Idag bor han i Vallentuna utanför Stockholm med sin familj. Daniel har en magisterexamen i politologi. Han har även undervisat i internationella relationer på Linnéuniversitetet.

Daniel kan kontaktas för kommentarer i dagsaktuella och andra politiska frågor samt för frågor om samarbeten med Tankesmedjan Tiden.

Johan Resele

Grafisk formgivare

+46 70-734 75 90

johan.resele@tstiden.se

Johan Resele är grafisk formgivare på Tankesmedjan Tiden. Han sköter bland annat om formgivningen av magasinet Tiden. Johan har lång erfarenhet av formgivning och har gjort böcker och tidningar i 20 år och har formgivit åt Tankesmedjan Tiden sedan 2014.

På sin tidigare arbetsplats var han fackligt engagerad som klubbordförande och tycker att en levande fackförening på en arbetsplats, där det finns en ömsesidig dialog och respekt mellan parterna, skapar en hälsosam balans.

Johan har studerat på Beckmans designhögskola och är uppvuxen och bor i Stockholm.

Torsten Kjellgren
Utredare och projektledare

+46 8-449 37 35

torsten.kjellgren@tstiden.se

Torsten är utredare och projektledare på Tankesmedjan Tiden sedan 2016. Han utför utredningsarbete inom olika fält såsom arbetsmarknad, utbildning och socialpolitik. Bland Torstens specialområden återfinns även internationell politik. Vid sidan om utredningsarbetet är Torsten grundare och ordförande för den ideella organisationen IT For Children, som bedriver avgiftsfria IT-lektioner för skolbarn i Ghana.

Innan sin anställning på Tankesmedjan Tiden har Torsten arbetat som utredare på frilansbasis för olika uppdragsgivare inom arbetarrörelsen. Han har tidigare också arbetat som forskningsassistent åt Joakim Palme på Uppsala universitets statsvetenskapliga institution, samt praktiserat på Sveriges delegation vid Unesco i Paris.

Torsten är uppvuxen i Stockholm, och har via studier och arbete tidigare varit bosatt i utlandet, däribland Frankrike och Ghana. Torsten innehar en Masterexamen i Statskunskap från Uppsala universitet.

Amanda Schulin
Pressansvarig och utredare

+46 73-723 29 62

amanda.schulin@tstiden.se

Amanda Schulin är pressansvarig och utredare på Tankesmedjan Tiden. Hon är utbildad statsvetare och journalist, och har bland annat arbetat på lokaltidning och på dagstidningen ETC. Förutom att ha varit reporter och webbredaktör har Amanda varit redaktör för ETC:s veckomagasin och bilagor med klimatteman.

Förra mandatperioden arbetade hon politiskt för Socialdemokraterna i Uppsala och senare i Stockholm stadshus, där med fokus på arbetsmarknadsfrågor och integration. Amanda har ett stort intresse för sociala frågor, arbetsmarknadsfrågor, psykologi samt jämställdhets- och jämlikhetsfrågor.

Payam Moula
Chefsredaktör för tidskriften Tiden

+46 73-504 08 77

payam@tstiden.se

Innan sin anställning på Tiden har Payam arbetat som politiskt sakkunnig hos Ibrahim Baylan, då samordningsminister på statsrådsberedningen. Han har även arbetat som utredare för socialdemokraterna på riksdagskansliet. Innan det var han doktorand i filosofi på KTH där han tog sin licentiatexamen.

Han har tidigare varit redaktör för den idépolitiska antologin ”Socialdemokratin i ett nytt århundrade” samt deltagit i debatten via sin blogg och sociala medier. Han har haft flera lokalpolitiska förtroendeuppdrag från Linköping och Solna, bland annat som oppositionsledare i omvårdnadsnämnden och ledamot i fullmäktige. Payam är uppvuxen i Norrköping och Linköping men bor numera i Solna.