Idédebatt och analys som förnyar arbetarrörelsens frihets- och jämlikhetssträvan

Laddar Evenemang

« All Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Rapportsläpp | Vart tog traineejobben och extratjänsterna vägen?

1 december, 2016, 08:30 - 09:30

Välkomna på rapportsläpp och frukostseminarium om traineejobben och extratjänsterna i välfärden!

I 2014 års valmanifest stod två arbetsmarknadsåtgärder i fokus för socialdemokraternas kampanj – traineejobben och extratjänsterna i välfärden. Tanken var att insatserna skulle hjälpa de som stod absolut längst från arbetsmarknaden, ungdomar och långtidsarbetslösa, att närma sig en sysselsättning. Dessutom avsågs extratjänsterna sysselsätta de personer som i dagsläget deltog i det kritiserade Fas 3. Därmed skulle Fas 3 kunna avvecklas helt.

När nu drygt halva mandatperioden gått presenterar Tankesmedjan Tiden en fördjupad analys av hur det egentligen gick med vallöftet om 32 000 traineejobb och 20 000 extratjänster i välfärden. I rapporten ”Med löfte om sysselsättning” utreds vart alla utlovade platser egentligen tog vägen? Och varför har implementeringen av åtgärderna varit så svår? Om dessa åtgärder inte fungerar, vad bör göras istället?

Seminariet inleds med en kortare dragning av rapportens innehåll av författarna Tora Färnström och Torsten Kjellgren. Därefter följer ett samtal med inbjudna gäster:

Deltagare
– Edward Hamilton – expert med fokus på arbetsmarknadspolitik på Svenskt Näringsliv och före detta politiskt sakkunnig till den moderata arbetsmarknadsministern Hillevi Engström.
– Josefine Boman – politisk sakkunnig på Arbetsmarknadsdepartementet med ett särskilt ansvar över traineejobben och extratjänsterna.

Samtalet leds av rapportförfattarna

Vi bjuder på frukost.
Anmälan görs via den här länken: https://simplesignup.se/event/86936
senast 30 december kl 17
Frågor: tora.farnstrom@tstiden.se

Varmt välkommen!

Detaljer

Datum:
1 december, 2016
Tid:
08:30 - 09:30
Evenemang Kategori:

Plats

Tankesmedjan Tiden c/o ABF
Olof Palmes gata 9, plan 5
Stockholm,
+ Google Map