Idédebatt och analys som förnyar arbetarrörelsens frihets- och jämlikhetssträvan

Laddar Evenemang

« All Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Är enkla jobb lösningen på integrationens utmaningar?

18 maj, 2017, 12:00 - 13:15

Välkomna på lunchseminarium och ett spännande samtal i en mycket aktuell fråga!

Enkla jobb har lanserats som lösningen på många av samhällets problem. Ursprungligen kommer argumenten från högerhåll, men att fler enkla jobb behövs, har blivit alltmer av en vedertagen sanning i samhället. Enligt Svenskt Näringsliv har vi alldeles för få enkla jobb i Sverige, något som är dåligt för landets ekonomi, för sysselsättningen och inte minst för integrationen. Att ta vilket jobb som helst till en lägre lön är en språngbräda in i samhället, hävdar de. Det är det enda sättet att motverka segregationen.

Men vilka jobb är egentligen enkla? Vad skulle en större låglönesektor göra med vårt samhälle? Leder fler enkla jobb till bättre integration? Finns det andra lösningar för ett jämlikt samhälle där alla får vara med?

Kom och lyssna på en presentation av Tankesmedjan Tidens rapport ”Språngbräda eller fallucka? – en analys av working poor och enkla jobb” samt en efterföljande diskussion med en kunnig panel – om alternativ för ett mer jämlikt samhälle utan låglönejobb.

Panel:

Lina Stenberg, rapportförfattare, Tankesmedjan Tiden

Hans Lööf, professor nationalekonomi, KTH

Ulrika Vedin, utredare, LO

Zaynab Ouhabi, strategisk rådgivare, ABF

Moderator: Eric Rosén, chefredaktör Politism

Seminariet är utan kostnad men anmälan krävs via den här länken https://simplesignup.se/event/95302. Alla åhörare får varsitt exemplar av rapporten och vi bjuder på lunch (vegetarisk och vegan alternativ finns) från 11:45.

Seminariet är ett samarbete med ABF Stockholm.

Plats: Hjärtat, ABF Stockholm.

Detaljer

Datum:
18 maj, 2017
Tid:
12:00 - 13:15
Evenemang Kategori:

Plats

ABF Stockholm, Sveavägen 41, Stockholm