Idédebatt och analys som förnyar arbetarrörelsens frihets- och jämlikhetssträvan

Laddar Evenemang

« All Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Rapportsläpp: När S backade från reformerna

10 maj, 2017, 12:00 - 13:15

Välkommen på lunchseminarium och presentation av den tredje delrapporten i Tidens projekt om förändringar i den politiska dagordningen.

Jonas Hinnfors, professor i statsvetenskap på Göteborgs universitet, har djupdykt i Socialdemokraternas förändring under 1990-talet. Varför upphörde de stora reformerna, började Socialdemokraterna tvivla på sitt egna välfärdsprojekt, och hur påverkade den ekonomiska krisen partiets reformvilja? Har partiets samhällsförbättrande ambition ersatts av ett förvaltande, med mindre korrigeringar? Dessa är några av de frågor Hinnfors tar sig an i rapporten.

Förutom rapportförfattaren deltar:

Anna Hedborg, tidigare Socialförsäkringsminister (S)

Håkan Bengtsson, VD Arenagruppen

Göran Greider, journalist och författare

Samtalet leds av Torsten Kjellgren, utredare på Tankesmedjan Tiden.

—————————-

Den politiska dagordningen är under ständig förändring. Ibland kan den svänga över en natt, och i andra fall under en utdragen process som varar i flera år. Orsakerna till att en förändring äger rum kan vara många och svårdefinierade. Tankesmedjan Tiden har, med uppdrag av Socialdemokraterna, tagit sig an uppgiften att med hjälp av fem framstående forskare försöka reda ut vad som har orsakat viktiga skiften i den svenska politiska dagordningen under de senaste decennierna. De fem forskarna har fått i uppdrag att djupdyka i centrala dagordningsfrågor, och försöka förklara skiften i dessa. Deras arbete utmynnar i fem separata delrapporter som publiceras under våren med tillhörande seminarier.

Anmälan är obligatorisk och görs via den här länken.

Vi bjuder på lunchwraps (även vegan/vegetariska) från 11:45. Seminariet börjar kl 12. SVT är på plats och TV-sänder seminariet, så se till att komma i tid!

Detaljer

Datum:
10 maj, 2017
Tid:
12:00 - 13:15
Evenemang Kategori:

Plats

Sveavägen 68
Sveavägen 68
Stockholm, Sverige
+ Google Map