Idédebatt och analys som förnyar arbetarrörelsens frihets- och jämlikhetssträvan

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

När internet tog över politiken

8 juni, 2017, 12:00 - 13:15

Välkommen på lunchseminarium och presentation av den fjärde rapporten i Tidens serie om den politiska dagordningen!
Anne Kaun, Medie- och kommunikationsvetare på Södertörns högskola, har i rapporten ”Allt är annorlunda nu” undersökt det samtida medielandskapet. Rapporten ger sig i kast med att förklara hur ny teknologi och nya kommunikationskanaler såsom smartphones, sociala medier och bloggar har påverkat debattklimatet och förändrat den politiska dagordningen. Särskilt fokus läggs på valet 2010 som har fått smeknamnet ”web 2.0-valet”, i och med den stora påverkan som internetanvändning och sociala medier hade på såväl valkampanjen som valutgången.
Förutom rapportförfattaren deltar följande personer i paneldiskussionen:
Brit Stakston, Mediestrateg och författare
Myra Åhbeck Öhrman, skribent på sajten ”Inte rasist, men…”
Samtalet leds av Torsten Kjellgren, utredare på Tankesmedjan Tiden.
—————————-

Den politiska dagordningen är under ständig förändring. Ibland kan den svänga över en natt, och i andra fall under en utdragen process som varar i flera år. Orsakerna till att en förändring äger rum kan vara många och svårdefinierade. Tankesmedjan Tiden har, med uppdrag av Socialdemokraterna, tagit sig an uppgiften att med hjälp av fem framstående forskare försöka reda ut vad som har orsakat viktiga skiften i den svenska politiska dagordningen under de senaste decennierna. De fem forskarna har fått i uppdrag att djupdyka i centrala dagordningsfrågor, och försöka förklara skiften i dessa. Deras arbete utmynnar i fem separata delrapporter som publiceras under våren med tillhörande seminarier.

Anmälan är obligatorisk och görs via den här länken: https://simplesignup.se/event/96707

Vi bjuder på lunchwraps (även vegan/vegetariska) från 11:45. Seminariet börjar kl 12. Vi delar även ut ett exemplar av rapporten till alla deltagare.

SVT Forum kommer att TV-sända seminariet, så se till att komma i tid!

Detaljer

Datum:
8 juni, 2017
Tid:
12:00 - 13:15
Evenemang Kategori:

Plats

Sveavägen 68
Sveavägen 68
Stockholm, Sverige
+ Google Map