Idédebatt och analys som förnyar arbetarrörelsens frihets- och jämlikhetssträvan

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Kvällsseminarium och rapportsläpp: ”Som vodka och kaviar – om nationalismen som förenar Europas radikala höger och Putins Ryssland”

5 maj, 2015, 17:30 - 19:00

”Europa och Ryssland behöver och kompletterar varandra, precis som vodka och kaviar”. Det sade den före detta ordföranden i EU-kommissionen, italienaren Romano Prodi, i en diskussion på Valdai International Discussion Club i Novgorod, Ryssland.
”Hörde ni vad han sade”, replikerade den ryske presidenten Vladimir Putin, och fortsatte: ”Relationen mellan Europa och Ryssland är som vodka och kaviar. Men både vodka och kaviar är ryska produkter, av ryskt ursprung!” Det var september 2013. Putin fick sista ordet, som vanligt. Ett halvår senare stelnade relationen mellan Europa och Ryssland. Den nationalistiska retoriken skärptes.

Tankesmedjan Tiden bjuder in till ett kvällsseminarium i samband med lanseringen av rapporten ”Som vodka och kaviar Tankesmedjan Tiden bjuder in till ett kvällsseminarium i samband med lanseringen av rapporten ”Som vodka och kaviar – om nationalismen som förenar Europas radikala höger och Putins Ryssland” den 5 maj kl 17:30-19.00 på ABF Stockholm. För att helt säkert få plats på seminariet, görs anmälan via den här länken: http://simplesignup.se/event/60052

Panel:
Tommy Svensson, rapportförfattare
Cecilia Rosing, Rysslandsexpert på Civil Right Defenders
Jonathan Leman, Expo
Moderator: Jesper Bengtsson, chef Tankesmedjan Tiden

Hjärtligt välkommen!

Detaljer

Datum:
5 maj, 2015
Tid:
17:30 - 19:00

Plats