Idédebatt och analys som förnyar arbetarrörelsens frihets- och jämlikhetssträvan

Laddar Evenemang

« All Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Journalistskräck och medieträning

16 november, 2016, 08:15 - 09:30

Välkommen på frukostseminarium på Tankesmedjan Tiden!

Är politiken för regisserad och politikerna för medietränade? Kan det till och med vara en förklaring till högerpopulismens framgång? Två av landets mest erfarna kampanjmakare samtalar om politikens villkor i en medialiserad värld.

Medverkande

Jan Larsson – före detta valledare, statssekreterare och talskrivare inom Socialdemokratin. Han har även arbetat som management konsult för McKinsey och Co och är idag vd för YrkesAkademin.

Ulrica Schenström – har arbetat som presschef och statssekreterare för Moderaterna och anses vara en av personerna bakom skapandet av ”Nya Moderaterna”. Idag arbetar Schenström med medierådgivning och kriskommunikation.

Frukost serveras från 8:15 och samtalet drar igång 8:30.
Anmälan: https://simplesignup.se/event/85986
Plats: Olof Palmes gata 9
Frågor: tora.farnstrom@tstiden.se

Det mediala landskapet är hårt, särskilt om du är en offentlig person. För att ta sig fram i en sådan verklighet krävs strategier, både för att i dialog med politiska motståndare kunna pressa in slagkraftiga budskap i debatten men också för att skydda sig mot eventuella mediala och politiska påhopp. En vanlig sådan är så kallade talepunkter, det vill säga noga förberedda och inövade fraser för att få fram din ståndpunkt.

På senare tid har allt fler röster höjts för att den ökade förekomsten av talepunkter skadar både spontaniteten i det politiska samtalet och möjligheten för offentliga personer att bygga en relation med allmänheten. Nidbilden av politiker och makthavare som hala, eller som oförmögna att svara på de frågor som ställs, riskerar istället att förstärkas och leda till att allt färre känner tilltro till samhällets makthavare och med det även våra offentliga institutioner.

Stämmer denna bild? Och vad utgör egentligen talepunkter för hot i det offentliga samtalet? Behöver vi mer spontanitet och mindre regi?

 

Samtalet leds av Tankesmedjan Tidens chef Jesper Bengtsson.
TV4 kommer även att vara på plats för att filma samtalet.

Varmt välkommen!

Detaljer

Datum:
16 november, 2016
Tid:
08:15 - 09:30
Evenemang Kategori: