Idédebatt och analys som förnyar arbetarrörelsens frihets- och jämlikhetssträvan

Laddar Evenemang

« All Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Syste(m)skifte? – Vägval för välfärd & jobb

31 maj, 2018, 08:30 - 09:30

Välkommen på rapportsläpp och frukostseminarium!

Hur skulle det svenska samhället förändras om Moderaterna skulle vinna valet i höst? På 1980-talet talade Moderaterna öppet och tydligt om att de ville få till ett systemskifte bort från välfärdsstaten. Idag talar partiet mer om ”omprioriteringar”, ”välfärdens kärna” och ”lika för alla”. Men innebär dagens moderata förslag för välfärden, skatterna, trygghetsförsäkringarna och arbetsmarknaden ett ännu mer omfattande systemskifte? Hur ser skiljelinjerna ut i de stora politiska frågorna som påverkar livet och vardagen för vanliga löntagare och andra? Kort och gott: vad handlar valet 2018 egentligen om?

Tankesmedjan Tiden går i den färska rapporten ”Syste(m)skifte?”  igenom hur Moderaterna har agerat tidigare i regeringsställning, och undersökt ett antal nu aktuella centrala moderata förslag inom välfärds-, arbetsmarknads- och skattepolitiken. Sammantaget ger det en bild av hur människors förutsättningar till jobb, utbildning, vård och ett mer jämlikt liv skulle påverkas om Moderaterna skulle få igenom sin politik.

Daniel Färm, chef för Tankesmedjan Tiden, presenterar den nya rapporten. Därefter följer ett panelsamtal med följande personer:

  • Karl-Petter Thorwaldsson, ordförande LO
  • Marja Lemne, statsvetare Södertörns Högskola
  • Ursula Berge, samhällspolitisk chef Akademikerförbundet SSR

Vi bjuder på frukost från kl 8:00. Anmälan är avgiftsfri men obligatorisk via länken: https://simplesignup.se/event/133227

Detaljer

Datum:
31 maj, 2018
Tid:
08:30 - 09:30
Evenemang Kategori:

Plats

LO, Barnhusgatan 18, Stockholm