Idédebatt och analys som förnyar arbetarrörelsens frihets- och jämlikhetssträvan

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Svenske tilstander

2 februari, 2017, 18:00 - 20:00

Studentersamfunnet i Bergen inviterar till debatt om «svenska förhållanden».

«Vi kan ikke ta i mot hundre tusen flyktninger,» säger Sylvi Listhaug, og understryker att vi inte vill ha «svenske tilstander». Men vad betyder egentligen det?

INLEDARE:
– Randi Gressgård, professor vid Senter för kvinno- och könsforskning, UiB
– Eli Göndör från tankesmedjan Timbro
– Jesper Bengtsson från tankesmedjan Tiden

Det är inte stort fokus på svensk politik i Norge, men vi har ändå hört om den massiva invandringen till Sverige. Den politiska aktivisten Hege Storhaug hävdar att Malmö är förlorat och är degenererats till ett ghetto som en direkta följ av invandringen. Invandring förr med sig en del utmaningar, särskild om integreringsbudgeten inte är stor nog.

En annan fråga är varför Sverige har «förfallit». Är det egentligen på grund av invandringen? Mohammed Abdi, krönikör, hävdar at omständigheterna i Malmö är et resultat av en myslyckad krig mot droger.

Ökningen i antal våldtäkter har blivit en central del av invandringsdebatten, men några tycker att ökningen kommer av ändringar i lagverket och flera som väljer att anmälda. Dessa är bara några av de frågor en kan ställa om den svenske samhället. Hur omfattande är ändringen som har hänt i Sverige egentligen?

För att debattera detta kommer Eli Göndör från tankesmedjan Timbro, Randi Gressgård från UiB och Jesper Bengtsson från tankesmedjan Tiden.

Det krävs medlemskap för att delta i arrangement som anordnas av Studentersamfunnet i Bergen. Medlemskap är öppet för alla och kan köpas vid ingången för 50 kronor. Detta ger fri entre’ till alla ordinarie arrangement denna terminen.

Hashtag för arrangementet är #samfdebatt

Välkommen!

Details

Date:
2 februari, 2017
Time:
18:00 - 20:00

Organizer

Studentesamfunnet i Bergen

Venue

olav kyrresgate 49, Bergen
olav kyrresgate 49
Bergen, Norge
+ Google Map