Idédebatt och analys som förnyar arbetarrörelsens frihets- och jämlikhetssträvan

Laddar Evenemang

« All Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Seminarium: Vi vill också vara med!

11 mars, 2014, 10:00 - 12:00

Seminarium på Fryshuset den 11 mars kl 10-12

Vi vill också vara med!

– Hur vänder vi växande fattigdom, frustration och utanförskap bland unga?

Under de senaste decennierna har klyftorna ökat och samhällsklimatet hårdnat i vårt land. Regeringens arbetslinje har gynnat dem som har jobb, och samtidigt gjort det allt svårare för personer utan jobb. Förvärvsarbete eller inte är den stora vattendelaren i att tillhöra ett innanför- eller utanförskap.

Redan i skolan påbörjas tidigt en urskiljning av barn som har förutsättningarna att vara med eller inte. Allt färre klarar grundskolan och fler och fler unga halkar efter. Arbetsmarknadspolitiken kompenserar inte tillräckligt för detta och ungdomsarbetslösheten är rekordhög. Är det såhär vi vill ha det? Bör inte den nya generationen vuxna ges bättre förutsättningar än dessa?

Alexandra Pascalidou leder ett samtal mellan representanter från Tankesmedjan Tiden och Fryshuset, om växande frustration, fattigdom och utanförskap i dagens Sverige. Hur kan den utvecklingen vändas, och vilka möjligheter finns?

Moderator: Alexandra Pascalidou

Panel:

Lina Stenberg, Tankesmedjan Tiden

Irja Berntson, Lärare och utvecklingsledare, Fryshuset

Ahmed Abdirahim, projektledare, Fryshuset

Anmäl dig senast den 7 mars till info@tstiden.se. Seminariet är kostnadsfritt.

Tankesmedjan Tiden har tagit fram en rapport om den växande fattigdomen i Sverige ”Jobbar – men ändå fattig” som särskilt tittar på arbetande fattigdom som ett resultat av regeringens arbetslinje.

Fryshuset har sedan trettio år arbetat för att göra det möjligt för unga att genom sina passioner förändra världen. Genom skola, utbildning och olika arbetsmarknadsprojekt hjälper Fryshuset unga att bli delaktiga i samhället.

Lokal: Anders Carlberg

Adress: Fryshuset, Mårtensdalsgatan 2-8, Hammarby Sjöstad (Tvärbana Mårtensdal)

Detaljer

Datum:
11 mars, 2014
Tid:
10:00 - 12:00
Evenemang Kategori:

Plats