Idédebatt och analys som förnyar arbetarrörelsens frihets- och jämlikhetssträvan

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Seminarium – Burma inför valet den 8 november

30 september, 2015, 18:00

Trots det på förhand uppgjorda valet i Burma 2010 har flera positiva reformer genomförts och det råder mer öppenhet. Men när nästa val nu närmar sig – den 8 november 2015 – ökar de burmesiska myndigheternas ingripanden för att tysta kritiska röster. Enligt Amnesty International utsätts redaktioner för hot och journalister trakasseras och fängslas.

På grund av konstitutionen kommer Burma att vara odemokratiskt även efter valet, bland annat därför att en fjärdedel av ledamöterna i parlamentet utses av överbefälhavaren, vilket i praktiken innebär vetorätt över ändringar i grundlagen. Dessutom kan Aung San Suu Kyi, som landets demokratiledare och partiledare för det största partiet National League for Democracy (NLD), inte väljas till president eftersom hennes två söner inte är burmesiska medborgare.

Hur ser den politiska situationen ut i Burma kort tid efter valet? Kommer valet att bidra till några demokratiska framsteg? Vilka partier utgör oppositionen och finns det möjlighet för samverkan mellan dessa?

Medverkande:

Dr Thaung Htun, chef för Institute for Peace and Social Justice, Rangoon

Debbie Stothard, , grundare av Alternative ASEAN Network on Burma (Altsean-Burma) som arbetar för mänskliga rättigheter och demokrati i Burma

Samtalsledare: Jesper Bengtsson, chef för Tankesmedjan Tiden

Språk: Engelska

Detaljer

Datum:
30 september, 2015
Tid:
18:00
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, , ,

Plats

Kontakt