Idédebatt och analys som förnyar arbetarrörelsens frihets- och jämlikhetssträvan

Laddar Evenemang

« All Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Mediers makt i flyktingfrågan

25 april, 2016, 18:00 - 19:30

Mediers ordval och retorik, val av nyheter och citat påverkar oss. Medierna formar vårt sätt att se på saker och kan skapa breda förskjutningar i vår syn på samhället. Hur självständiga vi än känner oss så påverkas våra idéer, vår människosyn och våra politiska ståndpunkter i stor utsträckning av hur medier väljer att porträttera och formulera verkligheten. I dag blir dessutom medie-klimatet allt osäkrare och senare års ökning av sociala medier, bloggar och hemsidor har bidragit till att det har blivit svårare att bedriva en neutral och nyanserad journalistik.

Tankesmedjan Tiden bjuder därför in till seminarium om mediers roll i flyktingfrågan: Hur har den generella rapporteringen sett ut? Vilka är tendenserna? Vilket landskap verkar svenska medier inom i dag och vilka svårigheter finns för att kunna bedriva en nyanserad journalistik?

Anmälan görs på:

http://simplesignup.se/event/76515

Vi kommer att vara i Katasalen
Medverkande i panelen:

  • Sirin Kara och Torsten Kjellgren, författarna till Tankesmedjan senaste rapport: Ordval som avgör – En undersökning av dagstidningarnas avhumaniserande flyktingretorik
  • Christian Christensen, professor i journalistik, JMK
  • Anders Lindberg, ledarskribent, Aftonbladet
  • Jesper Bengtsson, chef Tankesmedjan Tiden och fd. ordf. för Reportrar utan gränser

Varmt välkommen!

Detaljer

Datum:
25 april, 2016
Tid:
18:00 - 19:30
Evenemang Kategori:

Plats