Idédebatt och analys som förnyar arbetarrörelsens frihets- och jämlikhetssträvan

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Frukostseminarium: Fler jobb måste bli bra jobb!

4 juni, 2014, 08:00 - 09:30

Evenemang-navigering

Fler jobb måste bli bra jobb! Att maxa politiken för mer kvalitet och kvantitet i arbetslivet

Välkommen på frukostseminarium tillsammans med Tankesmedjan Tiden och LO!

Under de senaste decennierna har det funnits en tydlig trend i försämrad kvalitet i arbetslivet för stora grupper. Lägre bemanning, fler otrygga jobb, färre utvecklande jobb, ökad långtidssjukskrivning, samtidigt som ökad förekomst av inhyrning och entreprenader har gjort det svårare för fackföreningar att arbeta med utvecklande arbetsplatser.  Otillräckliga satsningar inom skola, aktivt arbetsmiljöarbete, socialförsäkringar, a-kassa och aktiv arbetsmarknadspolitik har också ökat pressen på arbetskraften och påverkar den långsiktiga effektiviteten i ekonomin.

Det finns många förbättringar att göra på svensk arbetsmarknad. Både för individ och samhälle spelar det roll vilken typ av jobb som skapas – inte bara att det skapas fler jobb av vilket typ som helst. Tankesmedjan Tiden presenterar en ny rapport och diskuterar hur ökad kvalitet i arbetslivet påverkar såväl individen som samhället. Och hur fler jobb också kan bli bättre jobb.

Medverkar: Monika Arvidsson (Tankesmedjan Tiden), Karl-Petter Thorwaldsson (LO), Rebecka Bohlin (författare och frilansjournalist).

Frukost serveras från kl 8. Rapporten finns att få på seminariet.

Detaljer

Datum:
4 juni, 2014
Tid:
08:00 - 09:30
Evenemang Kategori:

Plats

LO
Barnhusgatan 18
Stockholm, 105 53 Sverige
+ Google Map