Idédebatt och analys som förnyar arbetarrörelsens frihets- och jämlikhetssträvan

Författare: Mathias Tegnér. Hur gick Sverige från att vara ett fattigt land på slutet av 1800-talet till ett av världens rikaste länder i dag? En del av svaret ligger i den socialdemokratiska näringspolitiken. Men vad består den politiken av? Hur behöver den förändras för att göra Sverige till ett rikare och mer hållbart land i framtiden?

Mathias Tegnérs bok Världens mest framgångsrika land – 100 år av socialdemokratisk näringspolitik är en analys av den socialdemokratiska politiken för tillväxt och välstånd. I sju olika kapitel kan vi bland annat läsa om vad som gjorde Sverige till ett av världens rikaste länder, varför nyliberalismen är dömd att misslyckas, vilken politik som bäst främjar innovationer, vilka lärdomar vi ska dra av coronakrisen vad gäller stöd till företag och krisåtgärder och hur vi ska förändra EU för att stärka Sverige.

Boken passar utmärkt både för den som vill ha en introduktion till socialdemokratisk näringspolitik och för den som vill fördjupa sig inom olika politikområden och inspireras till tankar om framtidens politik för tillväxt och välstånd.

Du beställer boken till ett billigt pris här: beställ boken