Idédebatt och analys som förnyar arbetarrörelsens frihets- och jämlikhetssträvan

Ojämlikheten skenar och planeten blir allt varmare. Finns det någonting vi kan göra?

En möjlig väg framåt är att rikta om samhällets resurser från individuell konsumtion till investeringar i välfärd, utbildning, miljöförbättringar samt kultur och fritid. På så vis kan vi minska vårt avtryck på planeten samtidigt som vi ökar människors välmående.

Bo Elmgren använder sig av både klassisk socialdemokratisk arbetsmarknadspolitik och modern penningteori för att visa hur vi kan nå full sysselsättning, öka bemanningen i välfärden och skapa ett bättre samhälle för alla.

Jämlikheten och planeten är en idépolitisk bok som reflek terar kritiskt kring dagens Sverige och argumenterar skarpt för en annan politisk inriktning.

OM DU VILL KÖPA BOKEN KLICKA HÄR:

 

Om författaren:

Bo Elmgren gick med i SSU 1948, femton år gammal. Det var under Tage Erlanders första valrörelse som partiledare. Under hans yrkesliv har han bland annat varit journalist och chef- redaktör för dagstidningen Västgöta-Demokraten i Borås men framför allt har han i sammanlagt tjugo år arbetat för det socialdemokratiska partiet.

På 1960- och 70-talen jobbade han centralt åt den social- demokratiska partistyrelsen på Sveavägen 68 i Stockholm. Det var under Sten Anderssons tid som partisekreterare och i den period då Sverige som mest intensivt reformerades under socialdemokratisk ledning.

I dag är han pensionär och bor i Södertälje. 2023 fyller Bosse Elmgren 90 år. Han har tidigare gett ut boken Ett långt brev… år 2016.

 

OM DU VILL KÖPA BOKEN KLICKA HÄR: