Idédebatt och analys som förnyar arbetarrörelsens frihets- och jämlikhetssträvan

What’s Left & Who’s Right?

– Timbro & Tiden i tuffa idédebatter inför valet

Inför valet i september kommer arbetarrörelsedrivna Tankesmedjan Tiden och den liberala tankesmedjan Timbro att drabba samman. Syftet är att tydliggöra de ideologiska skillnaderna i svensk politik. Under rubriken “What’s Left & Who’s Right” möts tankesmedjorna i tuffa och frispråkiga höger/vänsterdebatter tillsammans med inbjudna politiker och debattörer. Samarbetet sker med Kulturhuset.

Det behövs debatter som går bortom partiernas valmanifest. Vi kommer försöka sätta partiernas utspel och andra aktuella politiska frågor i ett större sammanhang. Målet är att visa de ideologiska motiven bakom olika förslag. Eller frånvaron av sådana, säger Daniel Färm, chef för S-tankesmedjan Tiden.

–  Höger- och vänsterdimensionen av svensk politik är underskattad. Den tydligaste skiljelinjen går fortfarande mellan de som vill se kollektiva lösningar och de som vill se individuella lösningar. Det vill vi belysa, säger Karin Svanborg-Sjövall, vd på Timbro.

Formatet är en livedebatt inför publik som leds av en moderator och sänds på Facebook. Varje debatt är 45 minuter där en representant för Timbro respektive Tiden samt varsin inbjuden gäst debatterar centrala politikområden som skatt, välfärd och arbetsmarknad och även aktuella utspel från partierna. Publiken får möjlighet att ställa frågor och rösta i olika frågor.

Den första debatten har tema skatt och äger rum på Kulturhusets debattscen i Stockholm den 23 april inför ett 100-tal inbjudna gäster och sänds live på YouTube, Facebook och Twitter. Anmälan till eventet går att göra här.

Media är välkomna att bevaka.

För mer info, kontakta:

Lina Stenberg, kommunikationschef, Tankesmedjan Tiden

E-post: lina.stenberg@tstiden.se

Telefon: 070 319 00 38

Twitter: LinaAStenberg

 

Lydia Wålsten, kommunikationschef, Timbro

E-post: lydia.walsten@timbro.se

Telefon: 070 64 64 688

Twitter: @lyw