Idédebatt och analys som förnyar arbetarrörelsens frihets- och jämlikhetssträvan

Vill du bidra till att förnya arbetarrörelsens idéer och stärka socialdemokratiska och fackliga perspektiv i debatten? Vi söker dig som gillar opinionsbildning, som delar arbetarrörelsens värderingar, och som vet hur man kan nå ut med budskap och verksamhet både massmedialt, via sociala medier, digitalt samt via olika arrangemang.

Om Tankesmedjan Tiden

Tankesmedjan Tiden drivs av Socialdemokraterna, LO och ABF. Vi ger ut magasinet Tiden, arrangerar seminarier och debatter, skriver löpande analyser och längre rapporter, ger ut böcker och deltar aktivt i den politiska debatten.

Rollen: Som kommunikationsansvarig får du ansvar för planering och genomförande av tankesmedjans utåtriktade kommunikation. I uppdraget ligger att föra ut tankesmedjans analyser, rapporter, kommentarer och arrangemang i massmedia, sociala medier och via andra digitala kanaler, samt att vara med och arrangera seminarier, debatter och andra arrangemang. Det finns gott om utrymme för att utveckla nya idéer och lösningar, och kreativitet bejakas. Du kommer tillsammans med övriga på tankesmedjan att spela en central roll i de löpande beslut om hur, vad och när vi ska kommunicera i olika politiska frågor.

Vi söker dig som är både strategisk och en doer. Du kommer att få göra allt ifrån politiska bedömningar och analyser till att ta fram en kommunikationsstrategi, hantera massmedia och boka medverkande till olika seminarier.

Vi är en liten arbetsplats, och jobbar mycket nära tillsammans. Det är därför viktigt att du är samarbetsinriktad, har ett eget driv och förstår den roll som tankesmedjan spelar och den politiska kontext vi verkar i.

Kvalifikationer

  • Utbildning: Akademisk utbildning inom ett samhällsorienterat och/eller kommunikationsinriktat område.
  • Erfarenhet: Mediehantering, opinionsbildning och arbete inom en facklig, partipolitisk eller intressepolitisk organisation.
  • Kunskaper: God kännedom om svensk politik, sociala medier och digital opinionsbildning.
  • Språkkunskaper: Mycket goda kunskaper i svenska – både i tal och skrift. Det är viktigt att du kan formulera dig väl i argumenterande texter.
  • Meriterande: Erfarenhet från arbetarrörelsen. Goda kunskaper i engelska. Erfarenhet av fotografering och film för sociala medier.
  • Övrigt: Vi utgår från att du delar arbetarrörelsens värderingar. Vi ser gärna kvinnliga sökande.

 

Anställningsform: Tillsvidareanställning, med sedvanlig sex månaders provanställning.

Placering: På Tankesmedjan Tidens kontor i centrala Stockholm, Olof Palmes gata 9.

Befattning: Exakt titel bestäms i dialog med dig inför tillträde.

Tillträde: Vi önskar att du börjar så snart som möjligt. Dock senast den 17 september.

Ansök senast: 22 maj 2018 till daniel.farm@tstiden.se

 

För mer information eller frågor: Verksamhetschef Daniel Färm, daniel.farm@tstiden.se alt 070-650 12 09.