Idédebatt och analys som förnyar arbetarrörelsens frihets- och jämlikhetssträvan

Tankesmedjan Tiden växer och utökas efter sommaren med ännu en utredare. Maja Stilling som tillträder i början av augusti, har en bakgrund och kompetens inom jämställdhet, mänskliga rättigheter och internationell politik. I långa perioder har hon under de senaste 10 åren bott utomlands.

– Att få arbeta med idédebatt och opinionsbildning känns otroligt roligt och också utmanande. Jag ser fram emot att riktigt få sätta mig in i en specifik sakfråga och på så sätt vara med och påverka samhällsdebatten, säger Maja Stilling.

På Tankesmedjan Tiden kommer Maja Stilling att ansvara för Arbetarrörelsens årliga forskarkonferens, liksom utredningsarbete.

Tidigare var Maja anställd på Hillary Clintons presidentvalskampanj i USA där hon arbetade med att mobilisera väljare i Milwaukee i delstaten Wisconsin. Hon har även arbetat med internationell utveckling och feministisk policypåverkan inom ramen för ett amerikanskt projekt för Agenda 2030.

– Vi är väldigt glada att anställa Maja Stilling och få henne med i arbetsgruppen på Tankesmedjan Tiden. Hon har en värdefull kompetens och en bakgrund som passar vår verksamhet väldigt bra, säger Jesper Bengtsson, chef på Tankesmedjan Tiden.

Maja har en kandidatexamen i statsvetenskap och sociologi och en master i mänskliga rättigheter från Columbia University.

 

För mer info kontakta kommunikationschef Lina Stenberg: lina.stenberg@tstiden.se, tel 08-4493730 eller Maja Stilling maja.stilling@tstiden.se