Idédebatt och analys som förnyar arbetarrörelsens frihets- och jämlikhetssträvan

Sökes: Verksamhetschef till Tankesmedjan Tiden

Tankesmedjan Tidens uppdrag är att bidra till ett långsiktigt progressivt politiskt tänkande. Tankesmedjan vill skapa debatt och formulera konkreta förslag kring frågor som rör arbetarrörelsens kärna – arbete, välfärd och jämlikhet – och stimulera arbetarrörelsens och vänsterns idépolitiska utveckling.

Tankesmedjan Tiden söker ny verksamhetschef. Som verksamhetschef har du ansvar för att utveckla Tankesmedjan Tiden som en naturlig mötesplats och samarbetspartner för gemensam idé- och policyutveckling för arbetarrörelsens fackliga och politiska gren. Du rapporterar direkt till styrelsen och du har också ansvaret för att leda det dagliga arbetet på Tankesmedjan.

Vi söker dig som är en van ledare. Ditt ledarskap präglas av ett coachande förhållningssätt och du drivs av att motivera och engagera andra. Du är en tydlig och driven person som vill se resultat. Du kan fatta snabba beslut och anpassa dig till nya situationer samtidigt som du har ett strukturerat arbetssätt.

Du som har relevant kompetens för denna tjänst har:

  • Erfarenhet av att arbeta med något eller några av områdena media, press, opinionsarbete och tidigare arbete inom idéburen organisation.
  • Erfarenhet av strategiskt kommunikationsarbete
  • Är drivande och tycker om att vidareutveckla befintliga och nya samarbeten.
  • Mycket god skriftlig förmåga och stort intresse för språk och språkbruk
  • Kunskap om, och intresse för nya medier och dess utveckling och trender då Tankesmedja Tiden ständigt strävar efter att utveckla sin kommunikation
  • Är van att ta plats i det offentliga samtalet, initiera debatter och driva dem i hamn.

Det är meriterande om du har: 

  • dokumenterad erfarenhet av ledarskap
  • akademisk examen

Vi förväntar oss att du delar arbetarrörelsens värderingar.

Till Tankesmedjans verksamhet hör också den socialdemokratisk idé- och debattidskriften Tiden. Den verksamheten leds av en chefredaktör och ett redaktionsråd.

Tjänsten är placerad i centrala Stockholm.

Heltid.

Ansökan skickas till: rekrytering.tiden@abf.se

Senast 26 november.

Vid frågor om tjänsten, kontakta Tankesmedjan Tidens styrelseordförande Karin Sundin: 072-142 06 20