Det går att dra minst två snabba slutsatser av det brittiska valet. Den första är att ledare för tories för sin egen skull bör avstå ifrån att utlysa val eller folkomröstningar. Om det är något råd deras egna strateger bör ge är det just detta: Gör det bara inte!
Cameron ville folkomrösta för att hantera en intern konflikt i partiet. Han fick avgå.
May ville gå till val för att stärka sin position inför Brexit. Det gick sådär. I skrivande stund har hon inte avgått, tycks sitta kvar, men är ungefär lika stärkt som Frankrike kommer vara om de spelar oavgjort i kvällens VM-kval i fotboll.
Den andra slutsatsen är viktigare: Det går att göra vänsterpolitik i vår tids Europa. Jeremy Corbyn var utdömd. Även av mig. Jag har aldrig tillhört dem som blivit upprörd över hans politiska budskap. Jo, en del av det han sagt i utrikespolitiken har varit väldigt märkligt. Han har tillhört den där vänstern som i din iver att ta avstånd från en brutal kolonialism och USA:s dominans i världen, gjort misstaget att inte se att det också finns regional imperialism och att även befrielserörelser kan slå över i nytt förtryck. Hans inställning till EU har också varit vacklande.
Men som partiledare har han prioriterat jämlikhetsfrågor. Gratis universitetsutbildningar. Tydligare fördelningspolitik. Däremot trodde jag inte att hans linje skulle fungera i brittisk politik.
Många utgick ifrån att valet skulle bli hans svanesång. Men väljarna strömmade till. Inte minst de unga väljarna, som överallt numera tycks lockas av vår tids progressiva vänster, vare sig den lutar sig mot jämlikhet, feminism eller ekologism.Nu, delvis som en effekt av det brittiska valsystemet, är Corbyn den mest framgångsrike socialdemokraten i Europa. Det fungerade.
Samtidigt är det viktigt att se att Labour inte vann. Storbritannien har nu ett svagt styre. De konservativa är försvagade.
Hypernationalisterna i UKIP är nästan utraderade, ännu ett bakslag för den sortens höger.
Men Labour är inte närmare makten. Partiet har fortfarande förlorat alla val utom tre under de senaste 40 åren.
Det brittiska valet måste nu analyseras noga. Inte minst viktigt för svensk socialdemokrati, som just nu förbereder sin egen valrörelse inför valet 2018.