Idédebatt och analys som förnyar arbetarrörelsens frihets- och jämlikhetssträvan

Tankesmedjan Tiden, som drivs gemensamt av Socialdemokraterna, LO och ABF, har anställt Daniel Färm som ny verksamhetschef.

– Jag är mycket nöjd med rekryteringen av Daniel Färm till Tankesmedjan Tiden. Daniel har mycket lång erfarenhet av strategiskt kommunikationsarbete och har det driv och engagemang som krävs för att stimulera arbetarrörelsens och vänsterns idépolitiska utveckling. Det säger Karin Sundin, styrelseordförande för Tankesmedjan Tiden.

Daniel Färm tillträder som verksamhetschef 1 februari. Han har tidigare arbetat i regeringskansliet, riksdagen och för flera socialdemokratiska partiledningar och ledande företrädare. Daniel har även arbetat inom och för fackföreningsrörelsen i flera år – både LO-, TCO- och Sacosfärerna. De senaste sju åren har han varit chef och seniorkonsult med fokus på strategisk kommunikationsrådgivning, public affairs och opinionsbildning på Progress PR, Reformklubben och nu senast egna bolaget Public Society.

– I en tid då populism och extremism sprider sig behövs idéer för frihet, jämlikhet och framtidstro som mest. Jag är därför glad över att få leda tankesmedjan Tidens viktiga arbete med idéutveckling, samhällsanalys och politisk förnyelse. Tiden ska ta plats i debatten och visa hur arbetarrörelsens värderingar och socialdemokratisk politik kan ge relevanta svar på de stora framtidsutmaningarna och de samhällsproblem som människor möter i vardagen, säger Daniel Färm.

Nuvarande verksamhetschef Jesper Bengtsson övergår till frilansverksamhet på del av tid och fortsätter som chefredaktör för tidskriften Tiden på del av tid.

 

För mer information

Karin Sundin: 072-142 06 20

Daniel Färm: 070-650 12 09