Idédebatt och analys som förnyar arbetarrörelsens frihets- och jämlikhetssträvan

Tankesmedjan Tiden stärker nu kapaciteten för samhällsanalys och opinionsbildning på nätet. Två erfarna S-debattörer med facklig bakgrund, Calle Fridén och Elsa Alm, rekryteras nu som redaktörer med särskilt ansvar för att stärka närvaron på nätet.

Calle Fridén har arbetat som byggnadsarbetare i över 30 år. Han har också varit aktiv som politisk och facklig debattör, och var tidigt ute som bloggare på Utsikt från ett tak. Calle började på Tiden den 1 mars.

– Vi måste ta debatten där vanligt hederligt folk håller till. Idag är det både på arbetsplatser och runt köksborden – men också på nätet. För en bred folkrörelse som arbetarrörelsen går det går inte att skilja digital opinionsbildning från att ta debatten i andra forum. Jag ser verkligen fram emot att lyfta relevanta frågor som tydliggör skillnaderna mellan högern och oss progressiva, säger Calle Fridén.

Elsa Alm kommer från Kommunal Väst, där hon bland annat har ansvarat för förbundets opinionsbildning i regionen. Elsa börjar på Tiden den 3 april.

– För många kvinnor och unga är den politiska debatten på riktigt. Det handlar om frågor som berör dem in på bara skinnet: otrygga anställningar, ojämlika löner, utnyttjande och orättvisor. Samtidigt domineras debatten av de som driver på för ökad ojämlikhet och ökade Det känns viktigt att bidra till att möta högerns debattörer med sunda och progressiva värderingar, säger Elsa Alm.

Tankesmedjan Tiden drivs som en ideell förening av Socialdemokraterna, LO och ABF, och består sedan tidigare av sex personer. Bland annat ger tankesmedjan ut tidskriften Tiden, böcker och rapporter, samt arrangerar seminarier och deltar i debatter.

– Tankesmedjan Tiden höjer nu ambitionsnivån för vårt deltagande i det offentliga samtalet på nätet. Kampen om opinionen pågår varje dag – inte minst i kommentarsfält, på sociala medier och via både etablerade och alternativa kanaler. Därför är jag glad att Calle och Elsa nu förstärker tankesmedjan, säger Tankesmedjan Tidens chef Daniel Färm.

(Fridén och Alm blir redaktörer för tankesmedjans digitala kanaler – inte för tidskriften Tiden. Chefredaktör för tidskriften Tiden är också fortsättningsvis Payam Moula.)