Idédebatt och analys som förnyar arbetarrörelsens frihets- och jämlikhetssträvan

Anne-Marie Lindgren blir ny analyschef på Tankesmedjan Tiden. Lindgren var med och startade Tidens föregångare, Arbetarrörelsens Tankesmedja, 2006.

Anne-Marie Lindgren arbetade med Olof Palme och Ingvar Carlsson på 1970-, 80- och 90-talen och är än idag aktiv skribent. Så sent som i december 2019 gav hon ut den sjunde utgåvan av Vad är socialdemokrati? med just Ingvar Carlsson. Hon har varit med och skrivit Socialdemokraternas partiprogram, och skriver sedan början av 90-talet analyser i den socialdemokratiska nyhetstidningen Aktuellt i Politiken.

– Det brukar nästan alltid sägas att vi lever i stora förändringstider, men just nu känns det verkligen berättigat. Miljön, de växande klyftorna och de allvarliga ekonomiska effekterna av den pågående influensapandemien ställer nya krav vad gäller statens roll för ekonomin, liksom på välfärds- och fördelningsfrågor. I det finns utrymme för socialdemokratisk politik med utgångspunkt i klassiska värderingar men formad efter dagens villkor. Jag är glad och tacksam även möjligheten att nu få vara med bidra till tankesmedjans arbete kring de här frågorna, och ser fram mot samarbetet med en ny generation av socialdemokratiska tänkare, säger Anne-Marie Lindgren.

– Vi är väldigt glada över att Anne-Marie Lindgren nu kommer tillbaka och förstärker Tankesmedjan Tidens analysarbete. Hennes erfarenhet och analytiska skarpsinne kommer att vara mycket värdefullt när vi ska förstå de nya förutsättningar som krisen skapar för arbetarrörelsens strävan efter ökad jämlikhet. Hon kommer att arbeta nära tillsammans med Martin Rynoson, som blir bitr analyschef, säger Tankesmedjan Tidens chef Daniel Färm.

Tankesmedjan Tiden startade 2014, då den anrika socialdemokratiska idétidskriften Tiden slogs samman med Arbetarrörelsens tankesmedja. Tankesmedjan drivs som en ideell allmännyttig förening, med tre medlemmar: LO, ABF och Socialdemokraterna. Tankesmedjan har idag cirka tio anställda.

För mer information: Daniel Färm, 070-65012 09, daniel.farm@ts-tiden.se