Idédebatt som låter arbetarrörelsen och vänstern blicka framåt.

Kontakt

Besöksadress: Olof Palmes gata 9

Postadress: c/o ABF, Box 522
101 30 Stockholm

+46 08-449 37 31

info@tstiden.se

Tankesmedjan Tiden

Vi är…

Jesper Bengtsson

Chef och chefredaktör

+46 8-449 37 31

jesper.bengtsson@tstiden.se

Jesper är chef för Tankesmedjan och chefredaktör för tidningen Tiden. Hans specialområden är Internationell politik, EU och biståndsfrågor. Han var huvudsekreterare för Socialdemokraternas valanalys efter valet 2014 och är ofta anlitad som kommentator i frågor om socialdemokratins och vänsterns framtid.

Jesper har under 20 år arbetat som journalist och författare, och har bland annat gett ut flera böcker om Burma. Under 00-talet var han ledarskribent på Aftonbladet och han har varit chefredaktör för tidningar som OmVärlden, Tvärdrag och Sekotidningen samt förlagschef för bokförlaget Atlas. Bland hans böcker märks även 426 dagar i Iran samt Det måttfulla upproret, om socialdemokratins förnyelseförsök under 1980- och 1990-talen samt

Under åren 2008-2012 var han ordförande för organisationen Reportrar utan gränser.

Jesper anlitas som föreläsare och moderator. Jesper är uppväxt i Lidköping och har bott i Göteborg (där han tog en examen i statskunskap vid Göteborgs universitet), Växjö och Stockholm. Idag är han bosatt i Eskilstuna

Lina Stenberg

Kommunikationschef

+46 8-449 37 30

lina.stenberg@tstiden.se

Lina Stenberg är kommunikationschef på Tankesmedjan Tiden. Hon ansvarar för tankesmedjans utåtriktade verksamhet, seminarier, filmer, hemsidor och sociala medier. Lina jobbar med projekt och utredningar inom arbetsmarknad, jämställdhet, arbetande fattigdom och socialpolitik. Nu senast skrev hon rapporten ”Språngbräda eller fallucka? – en analys av enkla jobb och working poor i Sverige” (2016). Hon skriver politiska analyser, medverkar i paneler och föreläser regelbundet.

Tidigare har Lina Stenberg bland annat jobbat med barnfattigdomsfrågor och barns utbildning på Rädda Barnen liksom med mänskliga rättigheter och demokrati på svenska ambassaden i Moldavien.

Lina har en Masterexamen i statsvetenskap och en utbildning i journalistik.

Torsten Kjellgren
Utredare

+46 8-449 37 35

torsten.kjellgren@tstiden.se

Torsten är utredare och projektledare på Tankesmedjan. Han utför utredningsarbete inom olika fält såsom arbetsmarknad, migration och svensk partipolitik. Bland Torstens specialområden återfinns internationell politik och demokratisering. Vid sidan om utredningsarbetet är Torsten grundare och ordförande för den ideella organisationen IT For Children, med verksamhet i Ghana.

Innan sin anställning på Tiden har Torsten arbetat som utredare på frilansbasis för olika uppdragsgivare inom arbetarrörelsen. Han har tidigare också arbetat som forskningsassistent åt Joakim Palme på Uppsala universitets statsvetenskapliga institution, samt praktiserat på Sveriges delegation vid Unesco i Paris.

Torsten är uppvuxen i Stockholm, och har under perioder via studier och arbete varit bosatt i utlandet; däribland Frankrike och Ghana. Torsten innehar en Masterexamen i Statskunskap från Uppsala universitet.

Maja Stilling
Utredare

+46 8-449 37 32

maja.stilling@tstiden.se

Maja Stilling är utredare på Tankesmedjan Tiden. Hennes ämneskompetens är störst inom bland annat områdena jämställdhet, mänskliga rättigheter och internationell politik och Maja har under långa perioder de senaste 10 åren bott utomlands.

Tidigare var Maja anställd på Hillary Clintons presidentvalskampanj där hon arbetade med att mobilisera väljare i Milwaukee, Wisconsin. Hon har även arbetat med bland annat internationell utveckling och feministisk policypåverkan inom ramen för Agenda 2030.

Maja har en kandidatexamen i statsvetenskap och sociologi och en master i mänskliga rättigheter från Columbia University.