Idédebatt som låter arbetarrörelsen och vänstern blicka framåt.

Kontakt

Besöksadress: Olof Palmes gata 9

Postadress: c/o ABF, Box 522
101 30 Stockholm

+46 08-449 37 31

info@tstiden.se

Tankesmedjan Tiden

Vi är…

Jesper Bengtsson

Chef och chefredaktör

+46 8-449 37 31

jesper.bengtsson@tstiden.se

Jesper har under 20 år arbetat som journalist och författare, med globalisering och internationella frågor som expertområde. Under 00-talet var han ledarskribent på Aftonbladet och han har varit chefredaktör för tidningar som OmVärlden, Tvärdrag och Sekotidningen samt förlagschef för bokförlaget Atlas.Jesper har publicerat en rad böcker och rapporter. Bland andra Aung San Suu Kyi – en kamp för frihet, Burma – en resa i diktaturens skugga, 426 dagar i Iran samt Det måttfulla upproret, om socialdemokratins förnyelseförsök under 1980- och 1990-talen.

Under åren 2008-2012 var han även ordförande för organisationen Reportrar utan gränser.

Han är ofta anlitad som föreläsare och moderator. Jesper är uppväxt i Lidköping och har bott i Göteborg (där han tog en examen i statskunskap vid Göteborgs universitet), Växjö och Stockholm. Idag är han bosatt i Flen.

Monika Arvidsson
Utredningschef

+46 8-449 37 32
monika.arvidsson@tstiden.se

Monika Arvidsson är utredningschef på Tankesmedjan Tiden sedan juni 2012. Hon är nationalekonom med internationell makroekonomi, ekonomisk politik och migration som expertområden. Hon har bland annat arbetat med EU:s makroekonomiska ramverk, globaliseringsfrågor, arbetsmarknadsekonomi, tillväxtmodeller, arbetskraftsinvandring och bolagsstyrning. Som utredningschef följer och analyserar Monika forskning och debatt på för tankesmedjan relevanta områden, bedriver utredningar samt deltar i offentlig debatt och föreläser i olika sammanhang.

Tidigare har Monika arbetat som LO-ekonom på Landsorganisationen i Sverige, där hon började direkt efter studierna vid Stockholm Universitet.

Lina Stenberg

Kommunikationschef

+46 8-449 37 30

lina.stenberg@tstiden.se

Lina Stenberg har en magisterexamen i politisk filosofi från Uppsala universitet och en utbildning i journalistik från Poppius Journalistskola. Lina ansvarar för tankesmedjans externa och strategiska kommunikation, med hemsidan,  liksom traditionella och sociala medier. Hon är redaktörsmedlem i podcasten ”Statsapparaten” med regelbundna sändningar. Lina håller i utredningar om inkomstskillnader, barnfattigdom och jämställdhet, samt anordnar seminarier för tankesmedjan och är med och gör tidskriften Tiden. Tidigare har Lina arbetat med politisk påverkan på Rädda Barnen, främst med frågor som barnfattigdom, utbildning och Europa. Senast kom hon från svenska ambassaden i Moldavien där hon under två års tid jobbade för Sida med bistånd  och mänskliga rättigheter.